0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو

باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو
چکیده مطلب :

باکس کنترل یا سرور(server)، اصلی ترین قسمت دزدگیر خودرو است زیرا مانند دزدگیر اماکن تمام اجزای سیستم اعلام سرقت خودرو به آن وصل می شوند . باکس مرکزی مغز سیستم اعلام سرقت خودرو است و تمامی کنترل ها و برنامه ریزی ها در این قسمت انجام می شود . اطلاعات دریافتی توسط سنسورها به سرور می رسد و سرور نیز پس از پردازش اطلاعات اقدام مقتضی را انجام می دهد

سارقین همواره به دنبال خودروهایی هستند که از سیستم حفاظتی کافی برخوردار نبوده تا بتوانند به راحتی وارد آن شده و به سرقت خودرو یا تجهیزات داخل آن مانند ضبط و باند بپردازند. سرقت خودرو یکی از دغدغه های مهمی است که صاحبان خودرو با آن مواجه می باشند و به دنبال سیستم های امنیتی هستند که بر روی خودروی خود نصب نموده تا از وقوع سرقت جلوگیری کنند. با توجه به مهارتی که سارقین خودرو در باز کردن قفل اتومبیل های مختلف پیدا کرده اند، متناسب با آن سیستم های حفاظتی و دزدگیرهای خودرو نیز پیشرفت کرده و در انواع مختلفی تولید می شوند. دزدگیر خودرو شامل اجزای مختلفی می باشد که در این مقاله به معرفی باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو پرداخته شده است.

تاریخچه دزدگیر خودرو

در سال 1896 و پس از ورود خودروهای گازوئیلی، اتومبیل ها به عنوان یک هدف برای سارقین محسوب می شدند و نیاز بود تا با استفاده از ابزار و وسایلی به قفل کردن این خودروها پرداخت تا از ورود غیر مجاز افراد به داخل خودرو جلوگیری گردد. دلیل استقبال سارقان از خودرو این است که آنها وسایلی گران قیمت به شمار رفته و امکان فروش قطعات و یا اوراق کردن و فروش اجزای مختلف آن برای این افراد به راحتی وجود دارد. در صورتی که خودروی شما به یک سیستم امنیتی با کیفیت مجهز باشد این امکان برای سارقین وجود نداشته و بدین طریق می توان از مال خود محافظت کرد.

در سال 1913 فردی از دنور موفق به ابداع اولین سیستم دزدگیر خودرو شد که عملکرد آن به صورت دست بود و در صورتی که اتومبیل شروع به کار می کرد این سیستم دزدگیر فعال می شد. پس از آن در حدود سه سال بعد در این دزدگیرها پیشرفتی ایجاد شد و به گونه ای بود که سیستم با استفاده از امواج رادیویی که توسط فرد حمل می شد کار می کرد. در این سیستم ها در صورتی که موتور اتومبیل روشن می شد سیگنال هایی از خودرو دریافت و به شخص اطلاع داده می شد.

امروزه انواع پیشرفته ای دزدگیرهای خودرو تولید و روانه بازار شده اند که از امکانات ویژه ای برخوردار بوده و آمار سرقت خودرو را در جوامع مختلف تا حد زیادی کاهش داده اند. باید این نکته را در نظر داشت که سارقین متناسب با پیشرفت دزدگیرها مهارت های خود را به روز می نمایند و به همین دلیل نیاز است تا سیستم های حفاظتی خودرو دائما در حال پیشرفت و افزودن فناوری های جدید باشند.

استفاده از دزدگیر خودرو چه مزایایی دارد؟

حتما شما هم در پارکینگ های بزرگ که اتومبیل های زیادی پارک شده اند، با مشکل گم کردن خودروی خود مواجه شده اید. گشتن تمام طول پارکینگ برای یافتن ماشین امری زمان بر می باشد و در صورتی که خودرویتان به سیستم دزدگیر مجهز باشد می توانید با فعال کردن آژیر هشدار آن بر روی ریموت و دنبال کردن صدا به راحتی خودروی خود را پیدا کنید.

امکان باز و بسته کردن درب های خودرو با استفاده از ریموت از راه دور وجود داشته و نیازی نیست حتما از سوئیچ برای این کار استفاده نمایید. علاوه بر آن امکان کنترل، فعال و غیر فعال کردن خودرو و یا تجهیزات آن بدون نیاز به حضور راننده توسط دزدگیر خودرو وجود خواهد داشت. با استفاده از دزدگیر خودرو می توان از به سرقت رفتن اجزای مختلف اتومبیل مانند ضبط، لاستیک ها و … نیز جلوگیری کرد.

باکس کنترل در دزدگیر خودرو

 اجزای به کار رفته در دزدگیر خودرو

برای این که دزدگیر خودرو بتواند به درستی کار خود را انجام دهد نیاز است تا قطعات مختلفی در این سیستم به کار برده شوند. در شرکت های سازنده این تجهیزات، با استفاده از اجزای مختلف اقدام به ساخت دزدگیر خودرو می نمایند. از جمله این اجزا می توان به مواردی مانند ریموت کنترل، سنسورهای مختلف، آژیر، سیم کشی، ال ای دی نمایشگر، شاسی های لادری، آنتن و رله قطع کن اشاره کرد. اما یک جزء مهم دیگر که در تمامی دزدگیرها به کار رفته است کیت اصلی دستگاه می باشد که نقش مهمی را در عملکرد دزدگیر ایفا می کند. در ادامه به معرفی مختصری از این اجزا و به ویژه باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو می پردازیم.

  • ریموت دزدگیر: همانطور که گفته شد یکی از ویژگی ها و مزایای دزدگیرهای خودرو قابلیت باز و بسته کردن درب های خودرو از راه دور می باشد که این عمل توسط ریموت و امواج رادیویی که وجود دارند اتفاق می افتد. ریموت ها در انواع مختلفی وجود دارد و هر یک امکاناتی ویژه را در اختیار کاربر قرار می دهند. ریموت های تصویری یکی از انواع پیشرفته ریموت دزدگیر می باشد که قابلیت نمایش تصویر گرافیکی از خودرو را داشته و در صورت مشاهده مورد مشکوک شروع به هشدار می نماید.
  • سنسورهای دزدگیر: سنسور را می توان از بخش های ورودی دزدگیر خودرو دانست که به پارامترهای فیزیکی مختلف حساسیت نشان داده و منجر به هشدار دادن دزدگیر می گردند. سنسورها در انواع مختلفی وجود داشته و هر یک مورد خاصی را تشخیص داده و به باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو انتقال می دهند. به عنوان مثال سنسور شوک در مواقعی که فشاری به خودرو وارد شود فعال شده و باعث به صدا در آمدن آژیر می گردد. سنسور پنجره در صورت باز شدن و یا فشار به شیشه ها فعال شده و سنسور درب نیز که ساختار ساده ای دارد در مواقعی که درب جلو به هر طریقی باز شود و یا به آن ضربه ای وارد شود اکتیو خواهد شد.
  • آژیر دزدگیر خودرو: خروجی دزدگیرها، سیستم هشدار یا آژیر می باشند که پیام را از باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو دریافت نموده و خطر را از طریق هشدار و فلاشر به صاحب خودرو اطلاع می دهند.
  • نمایشگر LED دزدگیر: در کنار شیشه اتومبیل یک ال ای دی نصب می گردد که با چشمک زدن پی در پی باعث می شود تا سارقین از فعال بودن سیستم دزدگیر خودرو آگاهی داشته و اقدام به انجام سرقت نکنند.

اما مهم ترین قطعه در این سیستم ها، باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو می باشد که در صورتی که این قطعه وجود نداشته باشد امکان کار کردن سایر اجزا نیز وجود ندارد. با توجه به اهمیتی که این قطعه دارد در ادامه به معرفی مفصل آن می پردازیم.

باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو چیست؟

همه اجزای به کار رفته در دزدگیر خودرو که در بالا گفته شد برای کار کردن باید به کیت اصلی که به آن باکس کنترل نیز گفته می شود متصل گردند. در واقع این کیت اصلی است که پیام ها را از سنسورهای دزدگیر دریافت نموده و پس از پردازش این پیغام ها، به سیستم های هشدار و آژیرها فرمان اعلام خطر را صادر می کند. می توان باکس کنترل را با مغز انسان مقایسه کرد و در واقع این قطعه همان کار مغز را در بدن ما انجام می دهد و در صورت بروز مشکلی در آن سایر اجزا نیز قادر به کار کردن نخواهند بود.

سرعت عملکرد باکس کنترل بسیار زیاد بوده و تمامی انتقال اطلاعات از سنسور ها به سیستم های هشدار در کسری از ثانیه اتفاق می افتد و بلافاصله پس از ایجاد ضربه یا باز شدن درب خودرو، این سیستم شروع به هشدار دادن می نماید.

ساختار باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو

دلیل نامگذاری این قطعه به control box این است که شکل ظاهری آن شبیه به یک جعبه کوچک می باشد و این جعبه در ابعاد و اندازه های مختلفی وجود دارد. باکس کنترل را باید با ابعاد کوچکی ساخت تا بتوان آن را به راحتی در مکانی از اتومبیل مخفی نمود تا توسط سارق مورد تخریب قرار نگیرد. معمولا این قطعه را در زیر داشبورد یا قاب فرمان و یا کنسول جلوی خودرو تعبیه می کنند.

سوکت هایی مختلفی بر روی باکس کنترل قرار گرفته ان که این سوکت ها هر یک به اجزای خاصی از سیستم دزدگیر متصل می گردند و با توجه به نری و مادگی آنها نیاز است تا در هنگام نصب به این مورد توجه نمود و کابل اجزای مختلف را به طور صحیح در سوکت ها قرار داد. شرکت های سازنده دزدگیرهای خودرو باکس های کنترل را با سوکت های دارای پین های متفاوت طراحی می کنند و ممکن است در برندهای مختلف دزدگیر، پین های سوکت ها متفاوت باشد.

امکانات متعددی می تواند به باکس های کنترل افزوده گردد که وجود این آپشن ها می تواند در قیمت نهایی دزدگیر تاثیر زیادی داشته باشد؛ به همین دلیل است که در هنگام خرید دزدگیر خودرو، فروشنده اطلاعات زیادی را در رابطه با باکس کنترل، سنسورهای به کار رفته در دستگاه و … به ما می دهد که بسته به بودجه ای که برای دزدگیر در نظر گرفته اید می توانید هر یک از این آپشن ها را در سیستم خود داشته باشید.

جمع بندی

در این مطلب دزدگیرهای خودرو و قطعات به کار رفته در آنها معرفی گردید. به طور مفصل به معرفی باکس کنترل (control box) در سیستم های دزدگیر خودرو پرداختیم و متوجه شدی که این قطعه مانند مغز خودرو عمل کرده و نقش مهمی را در عملکرد دزدگیر ایفا می کند. نیاز است تا برای خرید دزدگیر خودرو و نصب آن از فردی متخصص کمک گرفته و به هیچ عنوان خودتان اقدام به نصب این سیستم بر روی اتومبیل تان ننماید.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دزدگیر خودرو می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها باکارشناسان ما تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *