علت چکه کردن آب کولر گازی

علت چکه کردن آب کولر گازی

آیا از بخش داخلی یا بیرونی کولر گازی شما در منزل و یا محیط کارتان آب چکه می کند؟ خروج بیش از حد آب از سیستم شما یکی از نشانه های بروز مشکل است. در ادامه فهرستی از ده علت شایع چکه کردن و یا نشتی آب از دستگاه تهویه ی مطبوع شما در داخل یا بیرون از محل کار یا زندگیتان ارائه شده است.

با بررسی دستگاه تهویه مطبوع خود و سنجش بخش هایی از آن می توانید منبع مشکل را پیدا کنید. با وجود این که در بعضی موقعیت ها لازم است که با یک متخصص تماس بگیرید اما گاهی خودتان می توانید از پس برخی کار ها بر بیایید.

دوره های آموزش نصب کولر گازی و آموزش تعمیرات کولر گازی به طور کاملا عملی در کلاس های مجهز مجتمع آموزشی فن آموزان توسط اساتید برجسته این حوزه کاری به صورت صفر تاصد برگزار می گردد.

چگونه چکه کردن آب کولر گازی را رفع کنیم؟

اولین کاری که باید انجام دهید آن است که دستگاهتان را خاموش کنید چرا که ممکن است آب باعث آسیب رسیدن به قسمت های الکتریکی، سیم کشی ها و خانه ی شما شود.

دومین کاری که باید انجام دهید این است که با یک شرکت خدمات تخصصی تعمیرات کولر گازی تماس بگیرید تا شما را راهنمایی و یاری کنند، زیرا نشت آب از کولر گازی مشکلی پیچیده تر از آن است که شما فکر می کنید .

اغلب اوقات، به دلیل فرایند رطوبت گیری هوا قطرات آب تشکیل می شوند ، اما تجمع و نشت آب مسئله ی دیگری است. دلایل مختلفی وجود دارند که باعث نشت آب می شوند و برای اینکه سیستم تهویه مطبوع شما به خوبی کار کند باید تمام آن ها بررسی شوند.

علت چکه کردن آب کولر گاز

  1. شکستن پمپ کندانسور

اولین قسمتی که باید آن را بررسی کنید پمپ کندانسور است چرا که ممکن است شکسته باشد. برای فهمیدن این که آیا مشکل از پمپ کندانسور است یا نه، می توانید رو ی صفحه ی کندانسور آب بریزید.

اگر پمپ به درستی کار کند باید آب اضافی را به بیرون پمپاژ کند. اگر آب اضافی را پمپاژ نکرد بررسی کنید و ببینید که آیا به پمپ برق می رسد؟ اگر به پمپ برق برسد، مشکل یا از خود کندانسور و یا از موتور آن می باشد. بهتر است با یک متخصص تماس بگیرید تا مطمئن شوید مشکل از کدام قسمت است و سپس آن را تعمیر کنید.

توجه: ممکن است به دلیل عدم نصب صحیح کولر گازی ، برای مثال به دلیل تراز نبودن یا وارد آمدن فشار به دستگاه، آب بسیار زیادی از کولر گازی نشت کند.

  1. عدم نصب صحیح قسمت های داخلی و خارجی کولر گازی

بخش های داخلی و بیرونی کولر گازی اگر به درستی نصب نشوند، برای مثال اگر صاف و تراز نصب نشده باشند، چکه می کنند. همچنین وارد شدن فشار زیاد به سیستم سبب نشت آب می شود.

برای این که بفهمید علت نشت آب کدام یک از این موارد است، ابتدا بررسی کنید که کولر گازی به صورت صاف نصب شده باشد. اگر دستگاه صاف بود پس از آن دریچه های بسته ی محیط خانه ی خود را بیابید زیرا بسته بودن آن ها به سیستم فشار بیشتری وارد می کند.

این مسئله ای رایج است که نصب کولر گازی با مشکلات دیگری هم همراه باشد. عدم طراحی صحیح و مناسب زانویی لوله ی تخلیه ( تله ی مایعات ) نیز می تواند سبب تجمع و نشت آب شود. یک فرد متخصص در این زمینه می تواند با بررسی کردن زانویی لوله ی تخلیه مطمئن شود که به درستی طراحی و نصب شده است .

  1. گرفتگی و یا پوسیدگی سوراخ لوله ی تخلیه

لوله ی تخلیه ی شما دارای سوراخی است که آب از آن جا تخلیه می شود و ممکن است دچار گرفتگی و انسداد شود. شما باید لوله را بررسی کنید تا ببینید که آیا در آن آشغال و ذرات ریز تجمع یافته و سبب گرفتگی لوله شده اند یا خیر. اگر لوله دچار انسداد شده بود، به راحتی می توانید آن را تمیز کنید و پس از آن مجدداً آب از لوله خارج می شود.

اگر لوله ی تخلیه مسدود شده باشد، آب نمی تواند به بیرون راه پیدا کند و تنها یک راه برایش باقی می ماند و آن هم جاری شدن به سمت داخل خانه است. گرد و غبار، قارچ و کپک، حشرات و هر چیز کوچکی می تواند سبب گرفتگی لوله شود. در بعضی مواقع، دو لوله ی تخلیه تعبیه می شود اما این لوله هم ممکن است دچار انسداد شود.

می توانید از یک دستگاه مکش ذرات خشک_مرطوب برای زدودن انسداد از لوله ی PVC تخلیه ی مایعات در قسمت بیرونی سیستم استفاده کنید. البته برای پاک سازی انسداد لوله ی تخلیه راه های مختلفی وجود دارند مثلاً استفاده از محصولی به نام پمپ پُر توان بسیار مناسب است.

پمپ پر توان یک پمپ دستی است که قدرت زیادی برای مکش یا دمیدن در لوله و رفع انسداد آن دارد. به جای اینکه منتظر بمانید تا لوله دچار انسداد شود و برای تعمیر آن متحمل هزینه های زیادی شوید، بهتر است از گرفتگی لوله جلوگیری کرده و هر چند وقت یک بار آن را تمیز کنید.

برای تمیز نگه داشتن لوله همچنین می توانید چند مرتبه در سال از سفید کننده کلر برای جلوگیری از ایجاد کپک، جلبک، لجن و سایر باکتری ها استفاده کنید.

همچنین کثیف بودن کویل اواپراتور هم می تواند علت بروز مشکل باشد. این مشکل به این دلیل رخ می دهد که آب ذرات کثیف را به طرف صفحه ی تخلیه (Drain pan) حرکت می دهد و در نهایت سبب گرفتگی آن می شود . شما می توانید هر ساله برای تمیز کردن کویل از یک متخصص کمک بخواهید.

توجه : سیستم های تهویه ی مطبوع ممکن است دارای دو صفحه ی تخلیه برای جمع آوری آب باشند. آن ها دارای یک کلید شناور هستند که می تواند به صورت خودکار دستگاه تهویه مطبوع را خاموش کند تا از آسیب ها جلو گیری کند.

  1. هوای بسیار سرد در بیرون از خانه

زمانی که هوای بیرون شروع به سرد شدن می کند، تجمع آب بیشتر می شود به این معنا که آب ممکن است جریان یافته و تجمع پیدا کند و به دلیل اینکه هوای بیرون گرم نیست مدت زمان زیادی طول بکشد تا تبخیر شود. اگر حفره ی آب کوچکی در بیرون از خانه برای تخلیه ی آب وجود دارد مشکلی پیش نمی آید و هر وقت که هوا گرم تر شود آب تبخیر خواهد شد.

  1. چسب های دستگاه خوب نباشند

اگر دستگاه دارای چسب هایی است که دیگر محکم نیستند و شل شده اند، این امر سبب وارد شدن گرمای زیادی به داخل خانه می شود. وقتی هوای گرم به هوای خنک قسمت داخلی برخورد می کند سبب به وجود آمدن قطرات آب زیاد و تجمع آن ها در زیر دستگاه می شود. با چسب زدن و محکم کردن درز های کولر این مکل رفع خواهد شد .

  1. ورود هوا به دستگاه

شل شدن چسب های بخش بیرونی دستگاه نه تنها سبب تولید و تجمع مقدار زیادی آب در زیر دستگاه می شود، بلکه کارکرد مفید دستگاه را هم کاهش می دهد. این به معنی آن است که شما نمی توانید در داخل دمای دلخواه خود را داشته باشید و همچنین باید هزینه ی بیشتری برای مصرف برق بپردازید. اگر خودتان تمایلی برای  بررسی و یافتن مشکل ندارید می توانید از یک متخصص کمک بخواهید.

  1. گرفتگی حفره تخلیه کف

حفره ای که در کف زمین برای تخلیه آب تعبیه شده است نیز ممکن است دچار انسداد شود.

  1. فیلتر های هوا کثیف شده باشند

یکی از قسمت های کولرگازی که بیشتر از همه مورد غفلت قرار می گیرد فیلترهای هوا هستند. اگر این فیلتر ها کثیف باشند ورودی هوا مسدود می شود و این امر سبب می شود هوای زیادی به کویل اواپراتور نرسد.

این امر هم باعث سرد شدن کویل اواپراتور و در نهایت یخ زدگی آن می شود. وقتی یخ های آن آب شود ، آب اضافی به روی صفحه ی تخلیه می چکد و ممکن است صفحه ی تخلیه برای جمع آوری این میزان از آب طراحی نشده باشد .

اولین کاری که باید انجام دهید این است که فیلتر ها را بررسی کنید. اگر کثیف باشند آن ها را بیرون آورده و فیلتر های جدید جایگزین کنید. بسته به فصل  لازم است که آن ها را هر 1 الی 3 ماه یکبار تعویض کنید .

  1. یخ زدگی کویل اواپراتور

برای فهمیدن اینکه آیا کویل اواپراتور یخ زده است، دریچه ی وزش باد که در داخل کولر گازی قرار دارد را باز کنید. اگر دچار یخ زدگی شده باشد آب می تواند سبب ذوب شدن این یخ ها شود و اصفحه ی تخلیه قادر به جمع آوری و تخلیه ی این میزان از آب نمی باشد به ویژه اگر کویل منجمد شده باشد، سپس ذوب شده و دوباره منجمد شود و این اتفاق چندین بار رخ دهد. برای انجاد کویل اواپراتور دو دلیل وجود دارد :

  1. فیلتر هوای کثیف: همان طور که گفته شد فیلتر هوای کثیف مانع از جریان یافتن هوای گرم در کویل می شود و در نهایت سبب سرد شدن و انجماد کویل می گردد. تنها لازم است که فیلتر ها را عوض کنید .
  2. کم بودن مبرد: اگر سطح مبرد از آن میزان که باید باشد کمتر شود، می تواند سبب سرد شدن کویل اواپراتور و در نهایت انجماد آن شود.

چگونه یخ اواپراتور را ذوب کنیم 

ابتدا دستگاه کولر گازی را خاموش کرده و سپس دمنده را با تعویض حالت از خودکار به حالت روشن، روشن کنید. این کار باعث می شود که فَن یخ را در یک چهارچوب زمانی مناسب آب کند به طوری که صفحه ی تخلیه هم توانایی هدایت آب را داشته باشد .

همچنین تماس با یک پیمانکار متخصص سیستم تهویه مطبوع برای بررسی  و اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه و جلوگیری از آسیب های احتمالی می تواند ایده ی خوبی باشد.

دلایل دیگری برای چکه و نشت آب از کولر گازی

  • جا به جا شدن لوله ی تخلیه و جا نیفتادن صحیح آن
  • قطع برق پمپ تخلیه
  • عملکرد نامناسب پمپ تخلیه
  • گرفتگی لوله، زانویی (تله ی آب ) و یا صفحه ی تخلیه
  • گرفتگی لوله ی پمپ
  • کثیف بودن یا عملکرد نادرست کویل اواپراتور
  • عملکرد نامناسب سیستم که منجر به یخ زدن کویل بخش داخلی شده باشد
  • ترک خوردن صفحه ی تخلیه
  • شکستگی اتصالات و یا لوله ها

موسسه فن آموزان بیش از هشتاد مهارت درآمدزا ویژه بازار کار را با ارئه مدک فنی و حرفه ای ارائه می دهد. برخی از دوره های پرطرفدار شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. برای مشاهده لیست تمامی دوره ها به صفحه اصلی سایت مرجعه کنید و یا از قسمت جستجوی سایت دوره مورد نظر خود را سرچ نمایید.

1/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
امیررضا فیروزبخت
امیررضا فیروزبخت

امیررضا فیروزبخت هستم؛ حدود یازده سال است که کار تاسیسات انجام میدهم. از جمله موتورخانه، تعمیرات پکیج ، کولرهای گازی، چیلر ، وی آر اف ، انواع لوله کشی و تمامی رشته هایی که مربوط به تاسیسات می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *