0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

طرز کار سیستم اعلام سرقت

طرز کار سیستم اعلام سرقت
چکیده مطلب :

در حالت غیر فعال تمامی چشمی ها و تلفن کننده از طریق دستگاه مرکزی تغذیه می شوند و باطری پشتیبان نیز شارژ آماده بعـد این که دستگاه توسط ریموت فعال شد و در حالت مسلح قرار گرفت، در صورت تحریک یک چشمی یا مگنت دریا هر حسگر دیگری که به دستگاه مرکزی متصل است،

دزدگیرها تقریباً در همه موسسات تجاری جزء تجهیزات اصلی محسوب می شوند. این دستگاه های کوچک در صورت نفوذ فرد غیر مجاز به داخل ساختمان، زنگ خطر را به صدا در می آورند، بنابراین به افراد در مجاورت مکان مورد نظر اطلاع می دهد که یک خطر رخ داده است.

حتی خانه های شخصی و مسکونی نیز اقدام به نصب دزدگیرها و سیستم های اعلام سرقت به عنوان وسیله ای برای تقویت امنیت منزل خود و بازداشتن سارقان از ورود اجباری به داخل ساختمان می نمایند. اقدام سریع در هنگام وقوع سرقت از اهمیت زیادی برخوردار است و سیستم های اعلام سرقت با وجود آژیرها و هشدارهایی که می دهند سبب می شوند تا افراد بتوانند به موقع اقدامات لازم را انجام دهند.

اما سیستم های اعلام سرقت چگونه کار می کنند؟ این وسایل چقدر در ایمنی و محافظت از ساختمان ها اهمیت دارند؟ ما در این مقاله در رابطه با همه مواردی که باید در مورد طرز کار سیستم اعلام سرقت بدانید بحث خواهیم کرد.

اهمیت سیستم های اعلام سرقت

پاسخ به این سوال که چرا دزدگیرها برای خانه ها و مشاغل مختلف مهم است، کار سختی نیست. به زبان ساده، اقدامات سریع در هنگام وقوع حوادثی مانند سرقت در مکان هایی مانند منازل مسکونی، ساختمان های تجاری و کسب و کارهای مختلف اهمیت زیادی داشته و سیستم های اعلام سرقت با هشدار دادن به افراد در مجاورت ساختمان، اعلام می کنند که خطری در کمین است و به این صورت باعث می شوند تا افراد بلافاصله با پلیس تماس گرفته و راه های خروجی سارق را ببندند تا امکان دستگیر کردن وی وجود داشته باشد.

بنابراین مهم است که با اصول سیستم اعلام سرقت آشنا شده و بفهمید که آنها چه هستند، کاربردهای آنها چیست و مهم تر از همه، طرز کار سیستم اعلام سرقت به چه صورت است.

سیستم اعلام سرقت چیست

سیستم اعلام سرقت شامل یک سری اجزای الکتریکی است که هر یک وظیفه ای خاص را بر عهده دارد. از طریق حسگرها و دتکتورهایی که در این سیستم ها به کار رفته است، امکان تشخیص حرکت یا باز شدن درب و پنجره ها وجود داشته، که بر اساس آنها زنگ هشدار بلند ایجاد می شود تا افرادی که دورتر از محل حادثه می باشند را از ورود غیر مجاز مطلع نماید. این سیستم ها که اغلب به عنوان یک سیستم ضروری امنیتی قلمداد می شوند، به یک وسیله جهانی برای اکثر اماکن تبدیل شده اند.

عملکرد سیستم اعلام سرقت

موارد استفاده از سیستم های اعلام سرقت

اما سیستم های اعلام سرقت در کجا استفاده می شوند؟ سیستم های اعلام سرقت را می توان در طیف متنوعی از مکان ها استفاده کرد، از جمله:

مناطق صنعتی مانند دفاتر، انبارها و کارخانه ها

خانه های مسکونی و گاراژها

اماکن تجاری شامل مغازه ها، رستوران ها و هتل ها

تجهیزات ذخیره سازی

و غیره

در بالا خلاصه ای ساده از موارد استفاده از سیستم های اعلام سرقت بیان شد اما این سیستم ها می توانند در هر مکانی که بتواند امنیت را بهبود ببخشد، مورد استفاده قرار گیرند.

طرز کار سیستم اعلام سرقت به چه صورت است

مجموعه گسترده ای از سیستم های اعلام سرقت در بازار وجود دارد که همه برای برنامه های مختلف و انواع مشتری مناسب می باشند.

به طور کلی سه نوع اصلی سیستم اعلام سرقت عبارتند از:

  • سیستم های زنگ دار، که به موجب آن فقط یک زنگ هشدار فعال می شود.
  • سیستم هایی با شماره گیر گفتاری یا ارتباطی که به چندین شماره تلفن معرفی شده پیامی ارسال می کنند.
  • سیستم های تحت نظارت، که در آن سیگنال های دریافت شده از سیستم هشدار به مرکز تماس ویژه ارسال می شوند و سپس با استفاده از روش های خارجی عمل می کنند

اما سیستم های اعلام سرقت از هر نوعی که باشند با استفاده از یک سری مراحل مشابه کار می کنند که در ادامه به این مراحل می پردازیم:

حرکت حس می شود: هنگام بسته شدن درب یا پنجره، تماس درب یا پنجره در قاب توسط حسگرهای درب و پنجره تشخیص داده می شود. همچنین می توان سنسورهای حرکتی را به صورت استراتژیک در اطراف محل قرار داد، که حرکت را تشخیص داده و شمارش معکوس زنگ هشدار را ایجاد می کند. محیط سایت نیز می تواند با استفاده از انواع سنسورها محافظت شود.

اطلاعات به کنترل پنل منتقل می شود: تمام اجزای نصب شده، از جمله سنسورها، به یک صفحه کنترل متصل می شوند و تمام اطلاعات از آشکارسازها و سنسورها به اینجا ارسال می شود. اگر این تماس مختل شود و مدار قطع شود، سپس شمارش معکوس زنگ هشدار ایجاد می شود.

هشدار به صدا در می آید: اگر کد قطع شدن وارد نشود، زنگ هشدار به صدا در می آید. این سیستم به یک زنگ یا آژیر خارجی متصل است که معمولاً روی دیواری در خارج از ساختمان قرار دارد. این دستگاه است که افراد را از وقوع خطر آگاه می کند.

یک صداگیر داخلی نیز وجود دارد که به هرکدام از ساکنان ساختمان هشدار می دهد که یک خطر در ساختمان وجود دارد و این مورد نیز برای جلوگیری از ورود سارق عمل می کند.

غیرفعال کردن هشدار: کاربران هم با استفاده از یک کد شماره گذاری شده سیستم هشدار را با استفاده از کنترل پنل فعال یا غیرفعال می کنند. در این حالت می توان از تلفن های هوشمند برای تنظیم مجدد زنگ هشدار از طریق برنامه ها استفاده کرد.

معرفی انواع سیستم دزدگیر

حال که با طرز کار سیستم اعلام سرقت آشنا شدید نیاز است تا با انواع مختلفی که برای وجود دارد نیز آشنا شده و در رابطه با آنها اطلاعاتی را کسب نمایید.

تمام ویژگی ها و اجزای دزدگیر با هم در یک سیستم الکتریکی کار می کنند تا خطر را تشخیص داده و به اشخاص ثالث هشدار دهند. بسته به نیاز خانه یا محل کار شما، انواع مختلفی از سیستم های هشدار وجود دارد.سه نوع سیستم اصلی وجود دارد: سیمی، بی سیم و سیستم های ترکیبی.

این روزها بسیاری از سیستم ها با شناسایی سارق با استفاده از یک ARC یا مرکز دریافت هشدار کنترل می شوند. این سیستم جزئیات زنگ هشدار را به یک اپراتور در مرکز ARC هدایت می کند و پس از آن با پلیس تماس می گیرد.

اگرچه هدف از همه سیستم های اعلام سرقت شناسایی نفوذ یا تهاجم افراد متجاوز می باشد اما نحوه عملکرد آنها با یکدیگر متفاوت است. در اینجا انواع محبوب ترین سیستم های اعلام سرقت را توضیح داده ایم.

  • سنسورهای درب و پنجره : این سیستم های اعلام سرقت با شناسایی دسترسی غیر مجاز از طریق درب ها و پنجره ها ایجاد می شوند. در این نوع حسگرها دو قسمت وجود دارد؛ یک قسمت روی درب یا پنجره نصب شده است و قسمت دیگر روی قاب درب یا طاقچه پنجره قرار می گیرد.
  • سنسورهای حرکتی: هم در داخل و هم در خارج ساختمان قابل نصب هستند، این نوع سنسورها با شناسایی حرکت باعث ایجاد هشدار می شوند. آنها با ایجاد یک منطقه نامرئی کار می کنند که بدون ایجاد زنگ هشدار نمی توان به آن دسترسی داشت، بنابراین اغلب برای محافظت از مناطق حاوی موارد ارزشمند استفاده می شود.
  • سنسورهای شکستن شیشه: این نوع سنسورها با شناسایی صدای شکستن شیشه هشدار دهنده را تحریک می کنند. آنها حاوی یک میکروفون صوتی هستند که برای تشخیص فراوانی شکستن شیشه طراحی شده اند و معمولاً شعاع کار آنها چند فوت است بنابراین در صورت وجود چندین پنجره برای ایمن سازی، می توان آنها را در وسط اتاق قرار داد.
  • شوک سنسورها: این نوع سنسورها با شناسایی ضربه یا لرزش ناشی از شکسته شدن پنجره یا درب، زنگ خطر را ایجاد می کنند.
  • هشدارهای ایمن: این جعبه سنسورها به صندوق امانات متصل می شوند، با شناسایی تلاش های غیر مجاز برای دسترسی به گاوصندوق، زنگ هشدار را ایجاد می کنند. این سنسورها می توانند به روش های مختلفی کار کنند؛ بعضی از آنها برای تشخیص هنگام جابه جایی یک گاوصندوق طراحی شده اند، در حالی که دیگران می توانند هنگام دستکاری یا باز شدن درب ها به زور، آن را تشخیص دهند.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی سیستم های اعلام سرقت و انواع مختلفی که برای آنها وجود دارد پرداخته شد. در ادامه به طرز کار سیستم اعلام سرقت به صورت مرحله به مرحله پرداخته شد و باید این نکته را در نظر داشت که تمامی این مراحل در کسری از ثانیه اتفاق افتاده و سیستم های اعلام سرقت از سرعت عمل بالایی برخوردار خواهند بود.

نصب این سیستم ها نیازمند تخصص و مهارت زیادی بوده و برای این کار باید از نصاب های سیستم اعلام سرقت و یا متخصصین برق استفاده نمود.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دزدگیر اماکن می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *