0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

انواع موتور کرکره برقی

انواع موتور کرکره برقی

انواع موتور کرکره برقی : به منظور تامین امنیت اماکن مختلفی مانند پارکینگ ها، مغازه های مختلف، گاراژها و غیره می توان از کرکره های برقی استفاده کرد. به طور کلی درب های کرکره ای سال هاست که برای اماکن تجاری مختلف مورد استفاده قرار می گیرد اما در گذشته نوع سنتی آنها به کار می رفت که به صورت دستی باز و بسته می شد.

آموزش نصب کرکره برقی

امروزه کرکره های برقی به شکل اتوماتیک و با استفاده از ریموت کار می کنند که برای این کار نیاز به نصب تجهیزات مختلفی در کرکره می باشد که از مهم ترین آنها می توان به موتور کرکره برقی اشاره کرد.

انواع موتور کرکره برقی وجود دارد که ما در این مقاله به معرفی موتور سانترال (موتور وسط یا موتور مرکزی )و هم چنین موتور ساید و توبلار می پردازیم. تا انتهای مقاله با ما باشید تا در رابطه با ویژگی هایی که این موتورها دارند بیشتر آشنا گردید.

عملکرد موتور کرکره برقی

موتور را می توان اصلی ترین قطعه در کرکره های برقی دانست که با استفاده از نیروی برق می تواند باعث بالا و پایین رفتن کرکره برقی گردد. در واقع این موتورها هستند که نیروی الکتریسیته را به نیروی مکانیکی تبدیل کرده و موجب باز و بسته شدن درب می شوند. انواع موتور کرکره برقی به ریموت متصل شده و امکان کنترل کردن و مدیریت آنها از راه دور برای کاربر وجود خواهد داشت.

در هنگام خرید کرکره برقی نیاز است تا در رابطه با موتور آن توجه زیادی را به کار گرفت چرا که انواع موتور کرکره برقی هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشند که این ویژگی ها باعث می شوند تا از هر یک در موقعیت های خاص و درب های مختلفی استفاده شود. معمولا فروشندگان کرکره های برقی راهنمایی های لازم را در این خصوص به شما می نمایند و علاوه بر آن نیاز است تا اطلاعات خود را در این زمینه نیز افزایش دهید تا بتوانید خرید مناسبی داشته باشید. از طرف دیگر محاسبه وزن کرکره برقی می تواند قبل از انتخاب موتور مناسب می تواند کمک کننده باشد.

انواع مختلف موتور کرکره برقی

در بین انواع موتور کرکره برقی پرکاربردترین موتور از نوع توبلار و ساید می باشد که هر یک ویژگی های خاص خود را دارد. کارکرد موتور درب کرکرهای به این طریق بوده که چرخش شفقت کرکره رول تیغه ها را به حرکت در می آورد . در این مطلب با هم به بررسی کامل موتور سانترال ، توبلار و ساید می پردازیم.

  • موتور سانترال کرکره برقی

موتورهای سانترال یا مرکزی از ابتدایی ترین موتورهای تولید شده توسط شرکت های تولید کننده موتور کرکره برقی می باشد که در ابتدا به منظور برقی کردن کرکره های سنتی مورد استفاده قرار گرفت.  موتورهای سانترال دارای ویژگی هایی می باشند که از جمله آنها می توان به نصب سریع و راحت آنها اشاره کرد.

موتور سانترال کرکره برقی

بسیاری از افرادی که هنوز هم از کرکره های دستی قدیمی استفاده می کنند، تمایل به تبدیل این نوع از درب ها به کرکره برقی را دارند. در این گونه مواقع نیازی به تعویض کل درب نمی باشد و می توان با قرار دادن موتوری بر روی آن، کرکره را به حالت برقی و اتوماتیک درآورد. نوع موتوری که در این گونه موارد پیشنهاد می شود موتور سانترال بوده که نصاب های کرکره برقی می توانند به راحتی آنها را نصب نمایند.

واحد قدرتی که برای موتورهای سانترال استفاده می شود نیوتن متر می باشد. در واقع یک نیوتن متر را می توان بزرگی گشتاوری دانست که از نیروی یک نیوتن به شکل عمودی بر بازوی گشتاور یک متری وارد می گردد. این نوع از موتورها می توانند برای کرکره هایی که دارای تردد متوسط می باشند مورد استفاده قرار گیرند.

مزایا و معایب موتور سانترال کرکره برقی

دلیل نامگذاری این نوع از موتورها، قرار گرفتن آنها در وسط شفت می باشد. در واقع موتور کرکره برقی سانترال را در میان کاسه دو فنر نصب می کنند.از مزایای مهمی که برای موتورهای سانترال وجود دارد حرکت سرع و روانی است که نسبت به سایر موتورها دارند.

همچنین در مواقعی که برق شهری قطع می باشد امکان استفاده از خلاص کن به صورت سریع و راحت وجود داشته و می توان با وجود قطعی برق کرکره برقی به راحتی باز و بسته نمود. مزیت بزرگ دیگری که برای موتورهای سانترال وجود دارد این است که می توان آنها را بر روی کرکره های لانه زنبوری قدیمی به راحتی نصب نمود.

اما در کنار تمامی این مزایا، ایزادهایی هم به موتورهای سانترال یا مرکزی وارد می باشد که از مهم ترین آنها می توان به مواردی مانند هزینه نصب بالای آن اشاره کرد.نصب غیر اصولی و نادرست موتورهای سانترال باعث می شود تا موتور و همچنین فنرهای به کار رفته در کرکره بر روی تیغه های دستگاه خط و خش بیندازند. 

در صورتی که موتورهای سانترال دچار مشکل و خرابی گردند نیاز است تا برای تعمیر آنها کل کرکره را پایین کشید و پس از تعمیر مجددا نصب نمود که این کار زمان زیادی را تلف کرده و هزینه بیشتری را نیز می طلبد.

برندهای مختلفی از موتور سانترال وجود دارد که هر یک به تولید مدل ها و سری های مختلف از این نوع موتور می پردازند. اما برای نصب آنها نیاز است تا حتما از فردی که در این کار تخصص بالایی دارد استفاده نمود تا در آینده کرکره برقی شما دچار مشکل نشود.

همچنین بخوانید: آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی

  • موتور ساید کرکره برقی

از دیگر انواع موتور کرکره برقی ، موتور ساید می باشد که از موتورهای سانترال و توبلار قدرتمند تر هستند، کار برد آنها فقط در مکان های پر تردد و یا کرکره های بزرگ می باشد. این کرکره ها مخصوص کرکره های با زن بسیار بالا می باشند.

موتور ساید کرکره برقی

زمانی که اقدام به خرید یک موتور ساید می کنید، همراه با موتور پلیت ها و اندکپ و مدار فرمان را نیز عرضه می کنند. این موتور ها بر خلاف موتورهای سانترال و موتورهای توبلار نصب می شوند. یعنی این که از یک سمت با شفت درگیر شده و باعث چرخیدن کل شفت می شود. علت نام گذاری این موتورها نیز همین است. یعنی چون از کنار شفت به لوله اتصال می یابد و به آن موتو side یعنی کنار گفته می شود.

  • موتور توبلار کرکره برقی

موتور توبلار یک موتور خطی لوله ای با یک فورس است که متشکل از یک سری اجزای الکتریکی می باشد که به دور یک استوانه محصور شده در یک میله متحرک پیچیده شده اند. این قطعه شامل تعدادی آهنربای دائمی استوانه ای قوی است که در جهت متناوب و مخالف قرار گرفته اند.

از موتورهای خطی لوله ای در کاربردهایی که به محرک های خطی با عملکرد ویژه نیاز دارند استفاده می شود که با اشکال دیگر محرک های خطی مانند سیلندرهای پنوماتیک یا محرک های خطی پیچ سرب قابل انجام نمی باشد. بسته به نوع کاربرد، بخش فورس (قسمت حاوی سیم پیچ) یا میله (قسمت حاوی آهن ربا) ممکن است قسمت متحرک موتور توبلار باشد.

به عنوان بخشی از یک مکانیسم، موتورهای خطی لوله ای می توانند به ترکیبی همزمان از نیروهای زیاد، سرعت بالا و دقت بالا دست یابند که فراتر از توانایی اکثر انواع محرک های دیگر است. موتورهای خطی لوله ای مبتنی بر آهن ربای دائمی را نباید با موتورهای القایی خطی لوله ای، که بر اساس یک اصل متفاوت کار می کنند، اشتباه گرفت.

مزایای و معایب موتور توبلار

این نوع موتورها دارای قیمت مناسب تری نسبت به موتورهای دیگر موجود در بازار می باشند و در مواردی که نیاز به یک کرکره برقی برای مکان های کم تردد می باشد استفاده از این نوع موتور توصیه می شود.

موتور توبلار در هنگام نصب درون رول کرکره قرار می گیرد و به همین دلیل فضای کمی را اشغال می کند. این فضا در موتورهای ساید بیشتر بوده و نیاز به حجم بیشتری از فضا برای نصب این موتورها می باشد.با استفاده از موتورهای توبلار، پس از نصب، درب از ظاهر زیباتری برخوردار خواهد بود.

از جمله معایبی که برای این نوع از موتورها ذکر می شود، تحمل وزن پایینی است که دارند. در نتیجه موتورهای توبلار را برای درب هایی که وزن بالایی دارند مورد استفاده قرار نمی دهند و معمولا در این نوع از کرکره ها از موتورهای ساید استفاده می شود.از دیگر ایراداتی که به موتورهای توبلار وارد است این است که در صورتی که این موتورها دچار مشکل و خرابی گردند، برای تعمیر آنها نیاز است تا کرکره برقی باز شده تا بتوان به موتور دسترسی پیدا کرد.

در بسیاری از موتورهای توبلار از UPS استفاده نمی شود. در نتیجه در مواقعی که برق ساختمان قطع می گردد امکان باز و بسته کردن درب نیز وجود نخواهد داشت.در موتورهای توبلار میزان تردد توسط درب باید بسیار کمتر از موتورهای ساید باشد و این می تواند به عنوان یک عیب برای این نوع از موتورها به شمار رود.

جهت تعمیرات موتورهای توبلار نیاز به صرف زمان زیادی می باشد و تعمیر این موتورها کمی پیچیده تر از موتورهای ساید می باشد.در نهایت ایراد مهمی که می توان به انواع موتور کرکره برقی توبلار وارد کرد این است که این موتورها از سیستم پاراشوت برخوردار نمی باشند. این امر باعث می شود تا در صورتی که گیربکس کرکره برقی دچار آسیب شود، امکان سقوط آن وجود داشته باشد.

عملکرد موتور توبلار کرکره برقی

موتورهای توبلار RevoLine پرده ها را به آرامی و دقیق حرکت می دهند. درایوهای الکتریکی با ترمز نرم دارای سرعت کم یکپارچه می باشند که برخورد ملایم با توقف را تضمین می نمایند. این ویژگی به افراد نابینا کمک می کند و میزان بالای سر و صدا را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

موتور توبلار در هنگام کار کردن در کرکره برقی، درون لوله آهنی قرار گرفته و زمانی که درب بسته می شود رول کرکره را بر روی لوله می پیچد. به منظور محافظت از این موتور نیاز است تا از کاوری که مخصوص موتورهای ساید می باشد استفاده نمود تا خلاص کن و میکروسوئیچ را در بر گرفته و همچنین در مقابل بارش باران و سایر عوامل خارجی از موتور محافظت نماید

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری بیش از هشتاد دوره آموزشی از جمله آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش plc ، آموزش تابلو برق صنعتی و … در تهران می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها از طریق شماره 02191321001 با ما تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *