0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

نکاتی درباره جک پنوماتیکی درب اتوماتیک

نکاتی درباره جک پنوماتیکی درب اتوماتیک
چکیده مطلب :

جک هی پنوماتیکی از آنجایی که در هنگام باز و بسته کردن درب از هیچ موتوری استفاده نمی کند پس هنگام باز و بسته کردن درب بسیار بی سر و صدا عمل می کند. فقط زمانی که باد کمپرسور خالی شود، برای شارژ باد سر و صدا ایجاد می شود که به همین علت کمپرسور را داخل تابلو نصب میکنند تا این مشکل حل شود.

استفاده از درب های برقی مختلف با توجه به مزایایی که دارند کاربرد بسیاری داشته و در بسیاری از مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از درب ها به علت زیبایی که دارند و آسایش و راحتی که ایجاد می کنند در کنار امنیت بالایشان، از جمله درب های محبوب در مجتمع ها و ادارات مختلف محسوب شده و در انواع مختلفی وجود دارند. درب پنوماتیک یکی از انواع درب های اتوماتیک بوده که به وسیله فشار گاز یا باد کار کرده و در بسیاری از موارد از این نوع درب ها استفاده می گردد. در این مقاله تصمیم داریم تا به ارائه نکاتی درباره جک پنوماتیکی درب اتوماتیک بپردازیم. تا انتهای مقاله با ما باشید تا در رابطه با انواع درب های اتوماتیک و به ویژه نوع پنوماتیک آن مطالب مفیدی را بیان نماییم.

درب اتوماتیک چیست؟

امروزه جایگاه درب های اتوماتیک در تمامی کشورها بسیار بالا بوده و این نوع از درب ها در صنعت ساختمان سازی و ساخت پروژه های مختلف کاربرد بسیاری دارند. به طور قطع همه شما با انواع مختلف این درب ها در اماکن مختلفی مانند بانک ها، بیمارستان، رستوران ها، مجتمع های مسکونی، ادارات مختلف، پارکینگ ها و … مواجه شده اید و متوجه راحتی و آسایشی که این نوع از درب ها ایجاد می نمایند شده اید. وجود درب های اتوماتیک باعث می شود تا انرژی کمتری صرف درب های سنگین دستی شده و رفت و آمد به سرعت و به آسانی صورت گیرد. علاوه بر آن در مکان هایی که میزان رفت و آمد زیاد می باشد وجود درب های اتوماتیک می تواند به کنترل ورود و خروج افراد کمک کرده و چندین نفر در یک زمان از مکان مورد نظر وارد یا خارج گردند.

نحوه عملکرد این درب ها به این صورت است که چشمی های مختلفی در ساختار آنها به کار رفته است که به نور و یا حرکت حساس بوده و در هنگامی که جسمی در جلوی این چشمی ها قرار گیرد درب باز شده و با رد شدن درب بسته خواهد شد. امروزه این درب ها جایگزین درب های سنتی و قدیمی که باید با استفاده از دست باز می شدند و در برخی مواقع نیاز به قدرت زیادی داشتند، شده اند. عدم لمس درب ها در اماکن عمومی و پر خطر مانند بیمارستان ها نکته مثبتی برای درب های اتوماتیک می باشد و می تواند از انتقال عوامل بیماری زا در افراد جلوگیری نماید.

قسمت های تشکیل دهنده درب اتوماتیک

درب های اتوماتیک نیازمند به کار بردن اجزای مختلفی در کنار یکدیگر می باشند تا قادر به باز و بسته کردن در مواقع مورد نیاز باشند. از جمله قطعات تشکیل دهنده انواع درب اتوماتیک می توان به مواردی مانند موتور الکتریکی، برد الکترونیکی، ریموت، حسگرها، تجهیزات امنیتی، چرخ دنده و گیربکس، فلاشر، قفل برقی و مکانیکی و … اشاره کرد. در ادامه به معرفی تعدادی از این قطعات می پردازیم:

 جک پنوماتیکی درب اتوماتیک

  • موتور الکتریکی درب اتوماتیک: در این نوع درب ها از موتورهای تک فاز استفاده شده که امکان چپگرد یا راستگرد شدن در آنها وجود دارد. در این موتورها از 4 نوع سیم استفاده شده است که یکی از آنها سیم اتصال به زمین، دو سیم برای اتصال به دو سر خازن و یکی از آنها هم سیم مشترک می باشد. تمامی این سیم ها در نهایت به ترمینال مدار وصل می گردند.
  • گیربکس درب اتوماتیک: موتور الکتریکی نمی تواند به تنهایی به باز و بسته شدن درب اتوماتیک بپردازد و نیاز به استفاده از یک جعبه دنده یا گیربکس می باشد. نوع جعبه دنده مورد استفاده بستگی به نوع درب اتوماتیک استفاده شده داشته و چگونگی افزایش و انتقال نیرو در گیربکس های مختلف متفاوت است.
  • برد الکترونیکی درب اتوماتیک: برد الکترونیکی یکی از قطعات مهم به کار رفته در درب های اتوماتیک می باشد که مکان قرارگیری آن در درب های مختلف متفاوت بوده و به کنترل و دریافت پیام از حسگرها و ارسال فرمان به سایر اجزای مکانیکی درب می پردازد.
  • تجهیزات ایمنی: برای این که باز و بسته شدن درب ها به افراد آسیبی وارد نکند از یک سری تجهیزات ایمنی استفاده می گردد که از آن میان می توان به سنسورهای مادون قرمز و کلیدهای کنترل دستی و ریموت کنترل اشاره کرد.

انواع درب های اتوماتیک

درب های اتوماتیک در انواع مختلفی وجود داشته و مکانیزم های مختلفی در هر یک به کار رفته است. با توجه به نوع عملکردی که درب های اتوماتیک دارند آن ها را در سه دسته هیدرولیکی، فنی مکانیکی و پنوماتیکی تقسیم بندی کرده اند که در ادامه به نحوه عملکرد هر یک می پردازیم:

درب های فنی مکانیکی: این نوع از درب ها به وسیله موتور الکتریکی کار کرده و یک جک بر روی این نوع از درب ها نصب می گردد. نیرویی که انرژی حرکتی درب اتوماتیک را در این درب ها تامین می نماید نیروی موتور در داخل جک می باشد.

درب های هیدرولیکی: عملکرد این نوع از درب ها بر اساس نیروی تحت فشار سیالات می باشد که سیال مورد استفاده معمولا روغن غلیظ غیر قابل تراکم می باشد. درب های هیدرولیکی از قدرت زیاد و حرکت یکنواختی برخوردار می باشند و از آنها در مواقع نیاز به درب های سنگین استفاده می گردد.

درب های پنوماتیکی: انرژی مورد نیاز برای باز و بسته شدن این درب ها از نیروی تحت فشار باد تامین می گردد و امروزه استفاده از آنها کاربرد چندانی ندارد.

درب اتوماتیک پنوماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟

درب های اتوماتیک پنوماتیک انرژی را که صورت معمولا هوا می باشد، به حرکت مکانیکی تبدیل می کنند در واقع به عنوان محرک های درب اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند. اساساً، درب های پنوماتیک با استفاده از قدرت هوای تحت فشار به طور خودکار درب را باز می کنند. سیستم پنوماتیک قادر به باز کردن درب در همه زمان ها به صورت دستی می باشد و به طور خودکار با فعال شدن یک سوئیچ و سیستم کنترل دسترسی باز می گردد.

آنچه که درب های پنوماتیک را از سایر درب های اتوماتیک متمایز می کند، استفاده از فشار هوا به جای وسایل الکترونیکی برای تولید انرژی برای جا به جایی درب است.

در مرحله اول، این درب ها می توانند در ساختمان هایی مورد استفاده قرار گیرند که طراحی با صرفه جویی در انرژی برای آنها اهمیت دارد. دلیل مصرف انرژی کم در این درب ها این است که با درب پنوماتیک، همیشه به سنسورهای ایمنی نیاز نیست. از آنجا که اپراتورهای اتوماتیک پنوماتیک از هوای تحت فشار تغذیه می کنند، ساکت، کارآمد و بسیار قابل اطمینان می باشند. درب های پنوماتیک بسیار متنوع بوده و می توانند برای درب های اتوماتیک داخلی و خارجی استفاده شوند. این درب ها برای کاربردهای درب های چندگانه نیز گزینه مناسبی محسوب می گردند.

نکاتی درباره جک پنوماتیکی درب اتوماتیک

از آنجا که درب های پنوماتیک به جای الکترونیک از هوا استفاده می کنند، می توانند در موقعیت های خطرناک استفاده شوند. بر خلاف محرک های الکتریکی، هیچ سیم کشی ولتاژ بالایی در قاب درب وجود نداشته و جعبه کنترل، که شامل مدارهای زمان بندی الکتریکی است، می تواند از راه دور در خارج از منطقه خطرناک قرار گیرد.

به طور کلی به دلیل استفاده از کمپرسور هوا درب های پنوماتیک بدون هیچ گونه سر و صدایی کار می کنند اما در مواقعی که باد کمپرسور خالی می شود نیاز است تا آن را شارژ نمود و این شارژ کردن ممکن است باعث بروز سر و صداهایی در درب گردد که با نصب کمپرسور در داخل تابلو این مشکل برطرف خواهد شد.

قدرت جک های پنوماتیک زیاد نبوده هر لنگه توانایی تحمل وزن 250 کیلوگرم وزن را دارد اما مزیتی که دارند این است که قابلیت لاین را دارند که درب در طول شبانه روز به دفعات باز و بسته شده و مشکلی برای درب به وجود نیاید.

امکان برنامه ریزی های مختلف مانند کنترل کردن سرعت باز و بسته شدن، ترمز گرفتن درب، تنظیم قدرت درب و نحوه عملکرد سنسورها در درب های پنوماتیک وجود نداشته و این یک عیب برای این سیستم ها به شمار می رود که باعث شده استفاده از این درب ها در سال های اخیر محدود گردد.

قطعات تشکیل دهنده درب های پنوماتیک

درب های پنوماتیک از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده اند که از آن جمله می توان به جک پنوماتیک، کمپرسور هوا، شیر پنوماتیک برقی، سه راهی، بازوهای جک و قفل بادی اشاره کرد.

کمپرسور از قطعات اصلی درب پنوماتیک بوده و هوای مورد استفاده برای کار کردن درب در این قطعه قرار گرفته است و ان هوا با فشار وارد شلنگ ها می گردد. شیر کنترل پنوماتیک برای کنترل کردن فشار باد و همچنین مسیر بادی که وارد شلنگ ها می شود مورد استفاده قرار می گیرد. سه راهی درب برای عبور باد پر فشار بوده و بازوهای جک نیز برای باز و بسته کردن لنگه های درب به کار می روند. برای ایجاد ایمنی بیشتر در درب پنوماتیک نیز از قفل بادی استفاده می گردد.

جمع بندی

آن چه در این مطلب بیان شد در رابطه با درب های اتوماتیک و انواع مختلفی که برای آن وجود دارد بود و در ادامه به معرفی مفصلی از درب های پنوماتیک و نکاتی درباره جک پنوماتیکی درب اتوماتیک گفته شد. با توجه به این که وجود درب های اتوماتیک می تواند نقش مهمی در امنیت، آرامش و زیبایی مکان مورد نظر داشته باشد نیاز است تا دربی انتخاب شود که ویژگی های مناسبی داشته و تا حد ممکن سر و صدایی نداشته باشد که درب های پنوماتیک از ویژگی بی سر و صدا بودن برخوردار بوده و می توانند در اماکن مختلف به ویژه پارکینگ ها مورد استفاده قرار گیرند.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب جک برقی می باشد . برای اطلا ع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *