0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

انواع آشکارسازها در دزدگیر اماکن

انواع آشکارسازها در دزدگیر اماکن
چکیده مطلب :

در سیستمهای دزدگیر اماکن از آشکارسازهای حرکتی برای تشخیصی حرکت در یک منطقهٔ مشخصی استفاده گردد. به این آشکارسازها اصطلاحاً چشمی گفته می شود
انواع دیگر آشکارسازهای حرکتی به صورت زیر است:

آشکارساز بیسیم
آشکارساز با زاویه دید ۳۶۰ درجه

در تمامی مکان هایی که احتمال سرقت وجود دارد، بهتر است از یک سیستم امنیتی دقیق و مطمئن استفاده نمود تا از وقوع این جرم جلوگیری کرده و همچنین آرامش روانی برای افراد ساکن در ساختمان تامین گردد. دزدگیر اماکن یکی از تجهیزات امنیتی بوده که از آن برای تامین امنیت در ساختمان های مختلف استفاده می شود و با توجه به امنیت بالایی که ایجاد می کند از جمله سیستم های پرطرفدار در بازار می باشد.

حتی در بسیاری از اماکنی که از دوربین مدار بسته استفاده شده نیز توصیه می شود دزدگیر را نیز نصب نمایند تا ایمنی دوچندان شده و محل مورد نظر کاملا از جرائم مختلف مانند سرقت در امان باشد.دزدگیرهای اماکن شامل اجزای مختلفی می باشند که یکی از آنها آشکارساز در انواع متنوع می باشد. در این مطلب به معرفی دزدگیر اماکن و قطعات به کار رفته در آن و همچنین انواع آشکارسازها در دزدگیر اماکن پرداخته شده است.

معرفی ساختار دزدگیر اماکن

با توجه به کاربرد گسترده ای که دزدگیرهای اماکن در جامعه دارند شرکت های تولید کننده این محصول، انواع متنوعی از آن را تولید و وارد بازار می کنند که هر یک از این مدل ها دارای امکانات و ویژگی های منحصر به فردی بوده و قابلیت های مختلفی را ارائه می دهد. اما با وجود تنوعی که در دزدگیرهای اماکن وجود دارد تمامی آنها دارای یک ساختار مشترک بوده و اغلب از قطعات و اجزای یکسانی تشکیل شده اند.

دزدگیر اماکن با استفاده از سنسورها و سیستم هشدارهایی که دارد به محض ورود اشخاص به حریم خصوصی مورد نظر، حرکت را تشخیص داده و شروع به آژیر زدن نموده و اطرافیان را از وقوع خطر آگاه می کند. علاوه بر آن دزدگیرهای امروزی قادر به تماس با پلیس و یا تماس و پیام با خود فرد نیز می باشند و خبررسانی به این افراد در کمترین زمان ممکن توسط این سیستم صورت می گیرد.

اجزای به کار رفته در دزدگیر اماکن

اما نیاز است تا برای اطلاع از مکانیسم دزدگیر اماکن در رابطه با اجزای به کار رفته در آن اطلاعاتی داشته باشیم. در ادامه به اجزایی که در تمامی سیستم های دزدگیر اماکن به کار رفته است می پردازیم.

جعبه دزدگیر: مدار دزدگیر اماکن برای این که ایمنی بیشتری داشه باشد درون یک جعبه فلزی با ابعاد مشخص قرار گرفته می شود و برای خارج کردن سیم ها بر روی جعبه سوراخ هایی ایجاد می گردد. دیودهای نوری که بر روی مدار دزدگیر می باشند نیز بر روی جعبه نصب شده و با استفاده از یک سیم به مدار متصل خواهند شد. برای قطع و وصل کردن سیستم نیز یک سوئیچ آلفا بر روی جعبه نصب می گردد و همچنین نصب یک بلندگوی کوچک در کنار جعبه و در کنار نقطه SP در صورتی که بخواهید مدار شماره گیر خودکار به مدار دزدگیر متصل باشد نیاز می باشد.

پنل دزدگیر: تمامی تجهیزات به کار رفته در دزدگیر به پنل متصل شده و ارسال و دریافت پیام های مختلف از این منطقه صورت می گیرد. حسگرها یا آشکارسازها پیامهای دریافتی را به پنل مرکزی منتقل کرده و در آنجا پیام پردازش شده و به آژیر دستگاه فرمان فعال شدن را می دهد.

بلندگوی دزدگیر: قسمت خروجی دزدگیر اماکن، بلندگو و سیستم های هشدار دهنده آن می باشد که وظیفه پخش کردن آژیر را بر عهده داشته و این قطعات هستند که در نهایت منجر به اطلاع رسانی سایر افراد می گردند. بلندگوها در انواع مختلفی وجود داشته و در وات های مختلفی به فروش می رسند. با افزایش وات بلندگو ابعاد و دیافراگم های آن بزرگتر شده و صدای بیشتری را در اختیار می گذارد.

چشمی یا آشکارساز دزدگیر اماکن: چشمی را می توان از مهم ترین قطعات به کار رفته در دزدگیرها دانست که با اسکن کردن فضای مورد نظر نسبت به کوچکترین تغییرات حساسیت نشان داده و باعث فعال شدن دزدگیر می گردند. در صورتی که حرکتی در محدوده نصب دزدگیر توسط چشمی دستگاه مشاهده شود، با ارسال پیام به سایر قطعات دزدگیر سیستم هشدار آن به صدا در آمده و به جلوگیری از خطر می پردازد.

دزدگیر اماکن دارای اجزای دیگری مانند تلفن گیر، پدال ریموت، ریپورتر، باتری تغذیه و … نیز می باشد که وجود آنها هم در سیستم ضروری بوده و قابلیت های پرکاربردی را به دزدگیر می بخشد. ما در این مطلب قصد داریم تا به بررسی بیشتر چشمی ها یا آشکارسازهای دزدگیر اماکن بپردازیم.

انواع آشکارسازها در دزدگیر اماکن

انواع آشکارسازهای به کار رفته در دزدگیر اماکن

تنوع سنسورها و آشکارسازهایی که در دزدگیرهای اماکن به کار می رود زیاد بوده و با استفاده از هر یک می توان قابلیت خاصی را از دستگاه انتظار داشت. نیاز است تا در هنگام خرید دزدگیر فاکتورهای متعددی را در نظر بگیرید که یکی از این فاکتورها که از اهمیت بالایی هم برخوردار است نوع سنسور به کار رفته در دستگاه می باشد. در ادامه به معرفی انواع آشکارسازها در دزدگیر اماکن اشاره شده است.

سنسور حرکتی توموگرافیک

در ساختار این سنسورها از امواج رادیویی در باند 2.4 گیگاهرتزی استفاده می گردد و از جمله آشکارسازهای مدرن در سیستم های امنیتی به شمار می روند. تشخیص حرکات مختلف در یک منطقه با استفاده از سنسورهای حرکتی توموگرافیک با استفاده از شبکه مش امواج رادیویی می باشد و با وجود گره هایی که می توان آنها را در مناطق مختلف قرار داد، این گره ها از طریق امواج رادیویی با هم در ارتباط بوده و منجر به دیده شدن حرکات می گردند. مزیتی که این نوع از سنسورها دارند این است که می توان آنها را به راحتی مخفی نموده و آنها را از دیوارها و موانع مختلف عبور داد.

آشکارسازهای اولتراسونیک دزدگیر اماکن

جهت‌یابی از طریق ارسال صدا و سنجش پژواک آن روشی است که سنسورهای اولتراسونیک به کار گرفته و حرکات مختلف را تشخیص می دهند. به این فرآیند echolocation گفته می شود و از حساسیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. اما عیبی که برای این نوع از سنسورها در نظر گرفته می شود همین حساسیت زیادشان می باشد که باعث می شود دستگاه به کوچکترین حرکات پاسخ داده و گاهی منجر به هشدار کاذب گردد. استفاده از این سنسورها در مکان هایی که دارای مانع های زیادی می باشند مناسب می باشد.

آشکارسازهای شکستن شیشه

این نوع از سنسورها کاربرد بسیاری در ساختمان های مختلف داشته و نسبت به شکستن شیشه ها حساسیت نشان می دهد. شکسته شدن شیشه باعث می شود تا فرکانس خاصی از آن منتشر شده و سنسور این فرکانس را دریافت نماید و به دنبال آن شروع به اعلام هشدار کند. بسیاری از اماکن مسکونی و تجاری دارای پنجره ها و شیش های مختلفی می باشند که ممکن است سارق از طریق شکستن این شیشه ها وارد ساختمان گردد. در نتیجه استفاده از این آشکارسازها برای اماکنی که دارای تعداد زیادی درب و پنجره شیشه ای می باشند مناسب می باشد.

آشکارساز مادون قرمز passive یا منفعل

سنسورهای passive IR کاربرد بسیار زیادی در اماکن مختلف داشته و عملکرد آنها به این صورت است که امواج ساطع شده از اجسام و افراد گوناگون را دریافت نموده و نسبت به آنها واکنش نشان می دهند. معنای passive در این سنسورها این است که آنها هیچ نور مادون قرمزی از خود ساطع نمی کنند و با تشخیص نور ساطع شده از سایر موجودات زنده وجود آنها را به سرعت تشخیص می دهند. مزایا و معایب بسیاری برای این نوع از آشکارسازها وجود دارد که از مزایای آن می توان به نصب راحتی که دارند، قیمت مناسب و برخورداری از زاویه دید وسیع اشاره کرد. تنها عیبی که می توان برای این نوع از سنسورها نام برد این است که از پشت شیشه قادر به عمل کردن نبوده و از این نظر دارای محدودیت می باشند.

حسگرهای مایکروویو

در این نوع از حسگرها از امواج الکترومغناطیسی استفاده شده و بین فرستنده و گیرنده ارتباط برقرار می کند. این آشکارسازها تمامی حرکات را در محل مورد نظر تشخیص داده و شروع به اعلام هشدار می نمایند. اشعه های ساطع شده از این حسگرها کاملا بی ضرر بوده و به همین دلیل از طرفداران بسیاری برخوردار می باشند. برد طولانی حسگرهای مایکروویو بسیار بالا بوده و در حدود 400 تا 1500 فوت مربع می باشد. این برد زیاد باعث می شود حرکات مختلف از بین دیوارها نیز تشخیص داده شده و برخی اوقات هشدار کاذب ایجاد گردد.

سنسورهای سوئیچ مغناطیسی، بیم‌ های فوتوالکتریک، آشکارسازهای با زاویه دید ۳۶۰ درجه و آشکارسازهای بیسیم از دیگر سنسورهای به کار رفته در دزدگیرهای اماکن می باشند که از ویژگی های مخصوص به خود برخوردار می باشند.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی ساختار دزدگیر اماکن و اجزای مختلفی که در آن به کار رفته است پرداخته شد. مشاهده شد که اجزای به کار رفته در این سیستم ها بسیار کاربردی و مهم بوده و آشکارساز یا چشمی یکی از قطعات با اهمیت در دزدگیرها به شمار می رود. انواع آشکارسازها در دزدگیر اماکن نیز در این مطلب بیان شد و در نهایت می توان نتیجه گرفت که در هنگام انتخاب دزدگیر نیاز است تا فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار داد و در رابطه با سنسور یا آشکارساز به کار رفته در دوربین نیز اطلاعات کاملی را کسب نمود و سپس به خرید یک دستگاه مناسب و ایمن پرداخت.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دزدگیر اماکن می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *