تقسیم کننده های تصویر در دوربین مدار بسته

تقسیم کننده های تصویر در دوربین مدار بسته
چکیده مطلب :

تقسیم کننده ها تجهیزاتی هستند که در سیستم دوربین مدار بسته جهت نمایش چندین تصویر به کار می روند. این تجهیزات بر حسب نوع عملکرد و کارایی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از :

حتما بارها در صفحه حوادث روزنامه ها و اخبار خوانده و شنیده اید که اماکن مختلف توسط سارقان مورد هدف قرار گرفته و خسارات مالی و بعضا جانی زیادی را به همراه داشته است. گسترش جمعیت و افزایش مراکز تجاری، اداری و مسکونی مختلف باعث شده تا تعداد سارقین نیز افزایش یافته و هر فرد به دنبال تامین امنیت محل زندگی و کار خود به منظور آسایش روانی و همچنین جلوگیری از خسارات مختلف باشد.

تجهیزات زیادی برای این منظور طراحی شده اند که از مهم ترین و پرطرفدارترین آنها می توان به دوربین مدار بسته اشاره کرد.دوربین های مدار بسته قادرند تا حد زیادی از وقوع سرقت جلوگیری کرده و آمار جرایم را کاهش دهند. تقسیم کننده های تصویر در دوربین مدار بسته یکی تجهیزات جانبی به کار رفته در این دستگاه ها می باشد که بسته به شرایط می توان از آنها استفاده نمود. اگر می خواهید در رابطه با این قطعه اطلاعاتی را کسب نمایید تا انتهای مقاله با ما باشید تا به صورت جامع به معرفی آن بپردازیم.

معرفی اجزای دوربین مدار بسته

دوربین های مدار بسته دارای یک سری قطعات اصلی می باشند که عملکرد دوربین بدون وجود هر یک از آنها مختل می گردد. از جمله این قطعات می توان به مواردی مانند لنز، دستگاه DVR، کابل، مانیتور، سنسورها، برد تغذیه، کانکتورها و فیش ها، منبع تغذیه و غیره اشاره کرد. خود دوربین در نقش چشم دوربین مدار بسته بازی می کند و لنز به کار رفته در دوربین می تواند کیفیت نهایی تصویر را ایجاد نماید.

در واقع لنز است که نور را دریافت نموده و آن را به سنسور دوربین می رساند. سنسور نور دریافتی توسط لنز را به کدهای دیجیتال تبدیل نموده تا برای سایر وسایل قابل درک باشد.

شبکه مدار اعصاب که در دوربین های مختلف به صورت بی سیم و با سیم می باشد نقش برقراری ارتباط بین دوربین ها و سایر اجزا مانند DVR را بر عهده دارد. حالت با سیم حالتی است که کابل های مختلف با کدها و انواعی که دارند اطلاعات را در طول مدار پخش می کنند اما در حالت بی سیم نیاز به فرستنده و گیرنده و یک بستر بی سیم داریم.

دستگاه DVR به عنوان سرور سیستم در دوربین های مدار بسته آنالوگ به کار رفته و موظف به ضبط تصاویر دریافتی و ذخیره آنها می باشد. در دوربین های تحت شبکه به جای این دستگاه از یک NVR استفاده می شود که ساختاری متفاوت با دی وی آر دارد و به ضبط تصاویر در شبکه محلی می پردازد.

نقش منبع تغذیه یا آداپتور هم در دوربین های مدار بسته تبدیل برق 220 ولت شهری به 12 ولت می باشد. منابع تغذیه می توانند به صورت جدا برای هر دوربین نصب شده و یا از یک آداپتور مرکزی برای کل دوربین ها در سیستم استفاده شود که امروزه بیشتر منابع تغذیه مرکزی مورد استفاده قرار می گیرند.

اما تمامی اجزایی که گفته شد از اجزای اصلی و حیاتی دوربین مدار بسته می باشند که وجود آنها برای کار کردن دوربین ضروری و لازم می باشد. دوربین های مدار بسته دارای قطعات جانبی نیز می باشند که بسته به شرایط می توان از آنها استفاده نمود و در صورت عدم به کار بردن آنها، در عملکرد کلی دوربین اختلالی ایجاد نمی گردد. در ادامه به معرفی تقسیم کننده های تصویر در دوربین مدار بسته که از اجزای جانبی دوربین ها می باشد پرداخته ایم.

تقسیم کننده های تصویر؛ یکی از قطعات جانبی دوربین مدار بسته

از لوازم جانبی دوربین مدار بسته که می توانند سبب افزودن یک ویژگی یا امکانات جانبی به دوربین ها گردند می توان به مواردی مانند هارد دیسک، سنسورهای حرکتی، میکروفن ‌های صدا، مالتی پلکسر تصویر، تسترهای مانیتور و کابل دوربین مداربسته، مبدل ‌های تصویر، ویدئو بالن دوربین مداربسته، انتقال سیگنال HDMI بر روی کابل شبکه Cat6 و دستگاه اسپلیتر و تقویت‌ کننده تصویر اشاره کرد. تقسیم کننده تصویر که به آن اسپلیتر نیز گفته می شود امکان به اشتراک گذاری سیگنال تصویر دوربین مدار بسته را با چند دستگاه دیگر فراهم می نماید.

استفاده از تقسیم کننده های تصویر در دوربین مدار بسته در مواقعی که چندین دوربین در بخش های مختلف ساختمان نصب شده است، به کار می رود. در این گونه مواقع بر روی مانیتور، تصاویر هر دوربین به صورت مجزا نمایش داده می شوند و نیازی به داشتن چند مانیتور برای هر دوربین نمی باشد.

کاربرد تقسیم کننده های تصویر در دوربین مدار بسته

حتما دیده اید که در بسیاری از ساختمان های تجاری بزرگ و یا سازمان ها و ادارات مختلف، نصب یک دوربین در یک نقطه، تمامی فضاهای مورد نظر را پوشش نداده و نیاز است تا در محل های مختلف اقدام به نصب دوربین های مختلف نمود. به عنوان مثال در یک شرکت، یک دوربین جهت فضای بیرونی مورد نیاز می باشد، یک دوربین در درب ورودی و تعدادی دوربین هم در بخش های مختلف شرکت جهت نظارت بر عملکرد پرسنل و همچنین پیشگیری از تخلفات مختلف باید وجود داشته باشد.

در صورتی که بخواهید هر یک از دوربین ها را در یک نمایشگر به نمایش درآورید هم هزینه بالایی را باید صرف نمایید و هم از لحاظ فنی مکان زیادی برای قرار دادن تعداد زیادی مانیتور مورد نیاز است که انجام آن منطقی نمی باشد.

در این گونه مواقع اسپلیتر یا تقسیم کننده تصویر در دوربین مدار بسته می تواند تمامی تصاویر مربوط به دوربین های مختلف را به بخش های جداگانه  تقسیم نموده و در یک مانیتور به نمایش درآورد. کارایی این قطعه به قدری زیاد است که در اکثر مواقع همراه با قطعات ضروری دوربین، اسپلیتر نیز خریداری و نصب می گردد.

نصب اسپلیتر سختی زیادی نداشته و با استفاده از کابل تمامی دوربین ها به آن وصل شده و آن هم به نمایشگر متصل می گردد.

تقسیم کننده های تصویر دوربین مدار بسته

انواع تقسیم کننده های تصویر دوربین مدار بسته

بر اساس عملکرد و نوع کارایی که اسپلیترها دارند آنها را در چهار گروه اصلی قرار می دهند و بسته به موقعیت هر یک را در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می دهند. سوئیچر، کواد، مالتی پلکسرو ماتریکس انواعی از اسپلیترها بوده که به معرفی آنها می پردازیم.

تقسیم کننده تصویر سوئیچر

در اسپلیترهای سوئیچر، نمایش تصاویر به این صورت است که به ترتیب و برای مدت زمانی مشخص شده، تصاویر یک دوربین نمایش داده شده و پس از آن به  سراغ نمایش تصویر دوربین بعدی می رود. در واقع در یک زمان مشخص امکان مشاهده تصویر تنها یک دوربین برای بیننده امکان پذیر می باشد و در این زمان سایر دوربین ها قابل مشاهده نخواهند بود.

در واقع دستگاه سوئیچر به صورت ورقه ای ا انتخاب کننده عمل می کند. در مکان هایی که موقعیت حساسی داشته و نیاز است تا به صورت دائم تمامی تصاویر دوربین ها کنترل گردد استفاده از این دوربین شاید حساسیت بالایی برای آنها نداشته باشد. در سوئیچرها امکان ضبط کردن تصاویر با استفاده از دستگاه VCR نیز وجود خواهد داشت.

از مزایای این نوع اسپلیتر می توان به real time بودن تصاویر و کیفیت بالای آنها اشاره کرد. قیمت سوئیچر نسبت به سایر اسپلیترها مناسب تر بوده و کار کردن با آن نیز ساده می باشد.

نحوه کار با سوئیچر: برای وصل کردن سوئیچر باید به تعداد دوربین هایی که وجود دارد از کابل تصویری که  به رودی سوئیچر وصل می شود استفاده نمود. یک کابل تصویر خروجی نیز باعث می شود تا سوئیچر به مانیتور وصل گردد.

یک دکمه ولوم بر روی دستگاه وجود دارد که می توان با استفاده از آن سرعت نمایش تصاویر هر دوربین را کم و زیاد کرد. امکان متصل کردن کابل صوتی جهت دریافت صدا و تصویر به صورت همزمان در سوئیچرها وجود دارد.

دستگاه اسپلیتر کواد

Quad در لاتین به معنای چهار بوده و در این نوع از تقسیم کننده های تصاویر امکان نمایش دادن 4 تصویر از 4 دوربین مختلف وجود دارد. این نوع از اسپلیترهای دوربین مدار بسته نیز از قیمت مناسبی برخوردار بوده و کارکرد ساده ای نیز دارند. اما با توجه به این که در دوربین های مدار بسته  آنالوگ دستگاه DVR خود قادر به تقسیم تصاویر می باشد استفاده از این نوع اسپلیترها محدود شده است.

دستگاه تقسیم کننده تصویر مالتی پلکسر

انعطاف پذیری دستگاه multi plexer بسیار زیاد بوده و در مواقعی که نیاز به مشاهده همزمان تصاویر از دوربین های مختلف می باشد استفاده از این اسپلیتر بسیار کاربردی خواهد بود. مالتی پلکسرها به صورت چهارتایی، نه تایی و شانزده تایی موجود می باشند و افراد با توجه به تعداد دوربین های به کار رفته در ساختمان می توانند هر یک از این اسپلیترها را انتخاب نمایند.

مزیتی که تقسیم کننده های تصویر مالتی پلکسر دارند این است که با استفاده از آنها امکان مشاهده مناطق بزرگ با وجود نمایش تصاویر مجزا وجود دارد. اما از جمله معایبی که برای این دستگاه ها وجود دارد می توان به این اشاره کرد که تصاویری که ایجاد می شود real time نمی باشند.

اسپلیتر ماتریکس

در پروژه هایی که بسیار بزرگ می باشند و تعداد زیادی دوربین و مانیتور وجود دارد از تقسیم کننده های matrix استفاده می گردد. با استفاده از ماتریکس می توان گروه های مختلف دوربین را بر روی گروه های مختلف مانیتور نمایش داد. تعداد ورودی ها و خروجی ها در ماتریکس ها زیاد بوده و معمولا با این ویژگی شناخته می شوند.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دوربین مدار بسته می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *