0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

مکانیسم سیستم درب باز کن اتوماتیک الکترمکانیکی

مکانیسم سیستم درب باز کن اتوماتیک الکترمکانیکی
چکیده مطلب :

عموماً برای سیستم های در بازکن اتوماتیک از موتور های تک فاز استفاده می شود. معمولاً 4 سیم از موتور خارج می شود که یک سیم به عنوان ارت و دو سیم دیگر به دو سر خازن وصل می گردند. تنها در مورد درب های دو لنگه از دو موتور استفاده می شود ولی در بقیه موارد از یک موتور استفاده می شود.

استفاده از درب های اتوماتیک با توجه به رفاه و آسایشی که برای کاربران به وجود می آورند، رو به افزایش است و در بسیاری از ساختمان هایی مختلف مسکونی، اداری، درمانی و … مورد استفاده قرار می گیرد. برای استفاده از این نوع درب ها نیازی به باز و بسته کردن آنها با استفاده از دست نمی باشد و تنها با فشردن یک دکمه در ریموت می توان از درب های اتوماتیک وارد یا خارج شد.

همچنین بسیاری از آنها مجهز به سنسورهای مخصوص می باشند که باعث می شود تا به محض رسیدن به پشت درب، درب مورد نظر باز و پس از آن به صورت خودکار بسته شود. درب های اتوماتیک برای کار کردن دارای اجزایی می باشند که وجود هر یک از این اجزا ضروری بوده و نبود آنها منجر به عمل نکردن درب می گردد. در این مطلب به معرفی قسمت های اصلی یک سیستم درب باز کن اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی پرداخته شده است.

درب اتوماتیک چیست

این موارد در بسیاری از ساختمانها مشاهده می شود: درب ها به طور خودکار باز می شوند و سپس دوباره بسته می شوند. در سوپرمارکت ها، هتل ها و نمایندگی های فروش اتومبیل و همچنین در دفاتر عمومی و بیمارستان ها، این درب ها به عنوان ورودی های دعوت کننده و قابل دسترسی عمل می کنند. همچنین می توان آنها را با هزینه معقول مقاوم سازی کرد.

 فشار دادن روی دستگیره های درب یا دستگیره های چرخان درب، کشیدن یا فشار دادن درب ها و بستن مجدد آنها پس از عبور از داخل؛ همه این موارد ممکن است در بعضی مواقع آزار دهنده باشد. مردم غالباً فراموش می کنند درب ها را در پشت سرشان ببندند.

استفاده کنندگان از ویلچر، کودکان، افراد مسن یا افراد معلول قادر به باز و بسته کردن بسیاری از درب ها به ویژه آنهایی که از وزن سنگینی برخوردارند نمی باشند. درب های اتوماتیک به همه افراد دسترسی راحت جهت ورود به ساختمان ها را می دهد، چیزی که به طور فزاینده ای مورد استقبال قرار گرفته و حتی انتظار می رود فناوری های جدیدتری نیز وارد سیستم این نوع از درب ها گردد.

همچنین بخوانید: آموزش برق ساختمان ، آموزش نصب دوربین مداربسته

انواع مختلف درب های اتوماتیک

نیاز مکان های مختلف به درب اتوماتیک و استقبال از این نوع درب ها باعث شده تا شرکت های مختلف تولید کننده، انواع متنوعی از درب اتوماتیک را تولید نمایند. در هر یک از این درب ها مکانیسم متفاوتی به کار رفته است و با توجه به نیازی که احساس می شود و همینطور سلیقه ای که فرد دارد، می توان انواع مختلف این درب ها را مورد استفاده قرار داد.

از جمله درب های اتوماتیک محبوب و پرطرفدار می توان به مواردی مانند درب های اتوماتیک لولایی، درب های چند تکه، درب های یک تکه چرخان، درب های کرکره ای، درب های شیشه ای تاشو، درب های کشویی، درب پارکینگی، درب های تلسکوپی و … اشاره کرد. هر یک از این درب ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند و به طریق خاصی عمل می کنند.

درب اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی انواعی از مکانیسم درب های اتوماتیک می باشد که شامل قطعات و اجزای مختلفی می گردد. در ادامه مطلب به معرفی قسمت های اصلی یک سیستم درب باز کن اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی خواهیم پرداخت.

قسمت های اصلی سیستم درب باز کن اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی

سیستم ها و مکانیسم های مختلفی برای باز و بسته کردن درب های اتوماتیک در انواع مختلف وجود دارند که پرکاربردترین آنها مکانیسم الکترومکانیکی می باشد. در این مکانیسم نیاز است تا قطعات و اجزای مختلف در درب مورد نظر به کار برده شود که این اجزا شامل مواردی مانند موتور الکتریکی، قسمت مکانیکی درب یا گیربکس، برد الکترونیکی، تجهیزات ایمنی، شستی های کنترل دستی، ریموت کنترل و غیره می باشد. در ادامه به معرفی تک تک هر یک از این اجزا می پردازیم.

موتور الکتریکی درب اتوماتیک

 موتور الکتریکی را می توان قلب تپنده درب های اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی دانست. موتور وظیفه دارد تا نیروی الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل کرده و باعث باز و بسته شدن درب گردد. موتور درب های اتوماتیک در انواع مختلفی وجود داشته و شرکت های اروپایی و آسیایی مختلفی در زمینه تولید این موتورها مشغول فعالیت می باشند.

موتورها در انواع موتور ساید، توبولار و سنترال وجود دارند که هر یک در نوع خاصی از درب های اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند. موتورهای تک فاز معمولا در درب های اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی به کار می روند و از موتورهایی با دو سیم پیچ مشابه به منظور چپگرد و راستگرد شدن استفاده می گردد.

یک خازن با هر یک از این سیم پیچ ها به صورت سری قرار گرفته و امکان تغییر جهت موتور وجود خواهد داشت. موتور درب اتوماتیک در توان های مختلف موجود می باشند و بسته به مکان و نوع درب مورد استفاده می توان از توان های 50 تا 1000 وات استفاده نمود.

زمانی که درب اتوماتیک به صورت دائم و پشت سر هم باز و بسته می شود موتور دستگاه داغ کرده و ممکن است دچار مشکل شود بنابراین در هنگام انتخاب موتور باید دقت زیادی را به خرج داد.

برد الکترونیکی درب اتوماتیک

برای این که بتوان زمان باز و بسته شدن و حرکت درب اتوماتیک را تعیین نمود نیاز به استفاده از یک برد الکترونیکی در ساختار درب می باشد. با توجه به این که از چه نوع دربی استفاده می کنید، محل نصب برد الکترونیکی متفاوت بوده و توسط نصاب درب اتوماتیک تعیین می گردد. در درب های ریلی برد الکترونیکی را بر روی دستگاه اصلی نصب نموده و در درب های اتوماتیک لولایی این قطعه را در کنار تابلو و به صورت جداگانه نصب می کنند.

درب باز کن اتوماتیک

گیربکس یا قسمت مکانیکی درب اتوماتیک

نیروی موتور به تنهایی برای باز و بسته کردن درب با وزن سنگینی که دارد کافی نبوده و نیاز است تا از یک سیستم مکانیکی استفاده نمود تا قدرت موتور نیز افزایش پیدا کند. گیربکس را برای این کار مورد استفاده قرار می دهند که بسته به نوع درب و مکانیسمی که دارد نحوه انتقال نیرو در آن نیز فرق می کند.

به عنوان مثال در درب های اتوماتیک یک تکه انتقال نیرو با استفاده از یک زنجیر صورت می گیرد و در درب هایی که به صورت ریلی می باشند از یک چرخ دنده استفاده می شود که از محور مکانیکی به دنده های شانه ای نصب شده است. در درب های یک لنگه و دو لنگه از یک پیچ حلزونی و مهره متصل به آن استفاده می شود و زمانی که پیچ و مهره به حرکت در می آیند درب نیز باز و بسته می شود.

سنسور مادون قرمز در درب های اتوماتیک

سنسورهای IR از دو قسمت TX و RX تشکیل شده اند که یک جفت از آنها در بیرون و یک جفت دیگر در داخل درب نصب می گردند. مکانیسم سنسورهای مادون قرمز به این صورت است که قسمت TX نور IR را با استفاده از یک دیود مخصوص تولید کرده و آن را پخش می نماید. نور پخش شده توسط قسمت RX و با استفاده از یک فوتودیود دریافت شده و با عبور فرد از درب، اشعه نور مادون قرمز قطع شده و چراغ ال ای دی روشن می شود و ره ای که بر روی قسمت TX قرار دارد تحریک می گردد. کنتاکت های رله ها به برد الکترونیکی متصل می باشند و فرمان های لازم را به این قطعه ارسال نموده تا دستور باز و بسته درب اتوماتیک صادر گردد.

ریموت کنترل درب اتوماتیک

یک فرستنده رادیویی کوچک وجود دارد که در درب های اتوماتیک از آن جهت کنترل از راه دور درب ها استفاده می شود. با استفاده از ریموت می توان درب هایی مانند درب اتوماتیک پارکینگ و غیره را از راه دور باز نمود و نیازی به پیاده شدن جهت باز و بسته کردن این درب ها نمی باشد.

شستی های کنترل دستی در درب اتوماتیک

شستی هایی در درب های اتوماتیک تعبیه می شود که در صورتی که ریموت در دسترس نباشد و یا باتری آن تمام شده باشد و امکان کار کردن آن وجود نداشته باشد بتوان با استفاده از این شستی ها اقدام به باز و بسته کردن درب نمود. شستی بسته STOP در داخل نصب شده و شستی باز START به صورت سوئیچی نصب می گردد و با استفاده از یک کلید معمولی امکان باز کردن آن وجود خواهد داشت.

جمع بندی

درب های اتوماتیک امروزه نقش مهمی را در ساختمان های مختلف ایفا کرده و علاوه بر نمای ظاهری که دارند می توانند به راحت شدن و تسهیل رفت و آمد به مکان های مختلف کمک نمایند. این درب ها از اجزا و قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که وجود آنها برای کار کردن درست درب الزامی می باشد. در این مقاله ما به بررسی قسمت های اصلی یک سیستم درب باز کن اتوماتیک با مکانیسم الکترومکانیکی به طور کامل پرداختیم و قطعات مختلف درب های اتوماتیک را مورد بررسی قرار دادیم.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید. علاوه بر این دوره ، سایر مهارت های درآمد زا نیز با ارئه مدرک فنی و حرفه ای در موسسه فن آموزان در حال برگزاری است. برخی از دیگر دوره ها شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی ، آموزش plc ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش نصب کرکره برقی و … می باشد.

برای مشاهده لیست تمامی دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید و یا از قسمت جستجو دوره مورد نظر خود را سرچ کنید.

 

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *