0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

استاندارد ONVIF چیست؟

چکیده مطلب :

در گذشته، هر دوربین مداربسته شبکه برای ارسال و دریافت اطلاعات از پروتکل ارتباطی مختص خود استفاده می کرد. از این رو دوربین های مداربسته با پروتکل متفاوت امکان برقراری ارتباط تحت یک نرم افزار در شبکه را نداشتند و این موضوع محدودیت های زیادی را ایجاد می کرد.

در گذشته، هر دوربین مداربسته شبکه برای ارسال و دریافت اطلاعات از پروتکل ارتباطی مختص خود استفاده می کرد. از این رو دوربین های مداربسته با پروتکل متفاوت امکان برقراری ارتباط تحت یک نرم افزار در شبکه را نداشتند و این موضوع محدودیت های زیادی را ایجاد می کرد.

برای رفع این مشکل و سهولت در نصب دوربین مداربسته تحت شبکه از برندهای مختلف، انجمن ONVIF (انجمن ارتباطات ویدئویی شبکه باز) توسط شرکت Axis, و SONY ایجاد شد. ONVIF در واقع یک انجمن جهانی برای ایجاد یک استاندارد عمومی در ساخت و ارتباط دوربین های مداربسته شبکه است.

در صورت نصب یک سیستم دوربین مداربسته شبکه بدون امکانات ONVIF، امکان افزودن یک دوربین مداربسته با مارک متفاوت در همان شبکه وجود نخواهد داشت. از این رو عملکرد و هدف این انجمن از اهمیت بالایی برخوردار است.

انجمن ONVIF به طور کلی سه هدف را دنبال می کند:

  • استانداردسازی ارتباط بین تجهیزات حفاظتی شبکه
  • امکان استفاده از دوربین های مداربسته شبکه بدون توجه به سازنده آن
  • امکان دسترسی تمامی شرکت ها و تولیدکنندگان به تکنولوژی ارتباطی ONVIF

دوربین های مداربسته با قابلیت ONVIF با وجود هزینه ای تا حدی بالاتر، امکان بسیار مهمی در تعمیر، نگهداری و گسترش سیستم مداربسته شبکه بدون دغدغه در مورد امکان همخوانی پروتکل دوربین های مداربسته در اختیار قرار می دهند و به دوربین های مداربسته و دیگر تجهیزات شبکه IP امکان می دهند تا از طریق یک استاندارد ساختار باز یکپارچه، کنترل و مدیریت شوند.

اساس کار ONVIF، استاندارد کردن کاربر و واسطه شبکه بین تجهیزات شبکه ویدئویی است که یک چارچوب ارتباطی بر اساس IETF و استانداردهای خدمات وب مربوطه از جمله پیکربندی IP و امنیتی تعریف می کند.

اگر بار دیگر مشخصه های نمونه تجهیزات شبکه که در این فصل از سازندگان مختلف همچون MOXA, HONEYWELL, SONY, AXIS را ملاحظه کنید، پشتیبانی از ONVIF را در تمامی آنها خواهید دید.

مزایای ONVIF

مزیت اصلی استاندارد ONVIF، آزادی عمل برای انتخاب سخت افزار از هر سازنده ای است که با این استاندارد کار می کند. دیگر کاربر وابسته به یک راه حل و تکنولوژی اختصاصی و منحصر به فرد نیست.

استانداردسازی ارتباطات بین تجهیزات دوربین های مدار بسته تحت شبکه و امکان دسترسی تمام سازندگان به فن آوری ارتباطی ONVIF، دغدغه اصلی این صنعت را در مورد امکان عدم هم خوانی روتکل دوربین های مدار بسته از بین برده است و باعث سهولت در تعمیر، نگهداری و توسعه ی سیستم نظارت تصویری تحت شبکه شده است.

معایب ONVIF

ONVIF استاندارد جدیدی است که علاوه بر مزایای خود دارای معایبی نیز دارد. دو فاکتور مهم در انتخاب تجهیزاتی که با استاندارد ONVIF کار می کنند عبارتند از:

  • کیفیت و بهره وری اجرای پروتکل ONVIF یک سازنده
  • تضمین میزان کیفیت ادغام بین اجرای پروتکل ONVIF و پروتکل سازنده

ممکن است هنگام استفاده از یک نرم افزار، برخی از ویژگی ها و ارتقاسازی های دوربین مداربسته IP موجود نباشد. برای استفاده بهینه از این ویژگی ها ممکن است نیاز باشد تا نرم افزار اختصاصی خود سازندگان را به کار گرفت و یا نرم افزاری را انتخاب کرد که این ارتقاسازی را پشتیبانی کند.

هرچند دوربین های مداربسته تحت شبکه با استاندارد ONVIF دارای هزینه ی نسبتا بالاتری می باشند، اما مزایای زیاد اقبال مصرف کنندگان در به کارگیری آن را افزایش داده است.

مقیاس پذیری شبکه

در صورت وجود زیر ساخت شبکه، سیستم نظارت تصویری بر پایه ONVIF می تواند با شبکه آنها ادغام شود. این امر در اغلب موارد نیاز به کابل های اضافه را حذف می کند، چرا که دوربین ها مداربسته می توانند به یک تابلو/ درگاه اترنت آزادانه وارد شوند. این امر هزینه های نصب را به هنگام نیاز به اضافه کردن دوربین مداربسته دیگر کاهش می دهد. در این صورت باید تجهیزاتی را خریداری کرد که با استاندارد ONVIF سازگار است.

ارتقاسازی انتقالی

ارتقاسازی در یک سیستم بر پایه ONVIF می تواند در مراحل مختلف انجام شود. دوربین های مداربسته آنالوگ می توانند با سیستم های نظارت تصویری دوربین مداربسته ONVIF با استفاده از یک رمزگشای منطبق بر ONVIF ادغام شوند، یا این که می توان دوربین های مداربسته آنالوگ را با دوربین های مداربسته منطبق بر ONVIF که خروجی های آنالوگ دارند جابه جا کرد و در مرحله بعد DVR را با یک NVR جایگزین کرد. اضافه کردن یک دوربین ONVIF همچون اضافه کردن یک کامپیوتر جدید، تنها نیازمند افزودن یک درگاه LAN است.

آموزش های مرتبط :


امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *